Motorvakantie in Nederland: 3 tips!

Met de motor op vakantie in eigen land? Dat klinkt misschien een beetje saai als je gewend bent met de motor door de bergen te rijden, maar ons land heeft meer te bieden dan je denkt. Daarom geven wij in dit artikel 5 tips voor een geslaagde motorvakantie in Nederland.

Tip 1. Stippel een mooi route uit

Een mooie route uitstippelen is natuurlijk een van de belangrijkste dingen als je een geslaagde motorvakantie in eigen land wilt ervaren. De Nederlandse snelwegen ken je natuurlijk al, daarom adviseren wij om een route te plannen en zo veel mogelijk snelwegen te vermijden. Tijdens het plannen is het natuurlijk zaak om zoveel mogelijk mooie en unieke landschappen tegen te komen. Denk bijvoorbeeld aan mooie plekken in Nederland, zoals de Limburgse Heuvels, de Posbank, het Ijsselmeer, de Hunebedden, de Veluwe, de afsluitdijk en noem zo maar op. Nederland is een prachtig land en tijdens je motorvakantie zal je prachtige plekken tegenkomen.

Tip 2. Verschillende motorkleding

Alhoewel de zomers in Nederland steeds warmer worden is het wisselvallige weer toch een klein nadeel. Als je op motorvakantie gaat in Nederland dan is het verstandig om voor verschillende weersomstandigheden de juiste motorkleding mee te nemen. De kans dat je te maken krijgt met een regenachtige dag is in Nederland altijd aanwezig, maar het kan ook zomaar een paar dagen meer dan 30 graden zijn. Neem dus zowel ventilerende motorkleding als regen motorkleding mee. Heb je nog motorkleding nodig voordat je op motorvakantie gaat? Ga naar de webshop van MotorkledingStore voor een uitgebreid assortiment motorkleding van topkwaliteit.

Tip 3. Alleen of met een groep

Voordat je de motorvakantie gaat plannen is het belangrijk om te bepalen met wie je op vakantie gaat. Wil je alleen gaan touren door het prachtige Nederland of ga je met een groep vrienden op motorvakantie? Als je met een groep gaat dan is het verstandig om overnachtingen van te voren te boeken. Zodat je zeker weet dat er altijd genoeg plek is voor de hele groep.