De mooiste routes voor een fietsvakantie in Nederland

Als fietsliefhebber hoef je voor een mooie fietsvakantie echt niet altijd het land uit. Sterker nog: als echt fietsland is Nederland bij uitstek het ideale land om op fietsvakantie te gaan. De infrastructuur voor fietsers in ons land is ideaal en vergis je niet in de uitzichten die ons eigen kleine kikkerlandje je wellicht kan bieden. Ons eigen land kent een hoop prachtige fietsgebieden. Met elektrische fatbikes, de nieuwste trend in de wereld van fietsen, ga jij een heerlijk comfortabele fietsvakantie tegemoet. Dit zijn de mooiste fietsgebieden van Nederland.

Langs de hunebedden

Vertrek richting Drenthe en ontdek het wonder van de Hunebedden op de fiets. De hunebedden zijn en blijven een bijzonder fenomeen en de Drentse omgeving is ook een lust voor het oog. Fietsend langs de hunebedden kom je niet alleen deze stapels stenen tegen, maar ook ander prehistorisch erfgoed als eeuwenoude akkers en gletsjervalleien.

De West-Tholen-route

Zeeland is de ideale locatie voor een mooie fietsvakantie. De West-Thole-Route start in Sint Anna-land en leidt je langs prachtige polders en schattige dorpjes met haventjes waar je in de avond heerlijk een hapje kan eten. Ondanks de prachtige omgeving is het hier ook in de zomer helemaal niet zo druk. Omdat het zo rustig is, is West-Tholen ook een uitstekende broedplaats voor ontelbaar veel vogelsoorten. Liefhebbers van vogels kunnen hier met een verrekijker en vogelboekje in de tas dus echt hun hart ophalen.

Langs de tulpen

Kun je jezelf een echte Nederlander noemen als je nooit door de bollenstreek gefietst hebt? Het voelt misschien meer iets wat buitenlandse toeristen zouden doen, maar ook als oer-Hollander kan de bollenstreek in de juiste tijd van het jaar jou de adem ontnemen. Het vroege voorjaar is het ideale moment voor een fietsvakantie in de bollenstreek. Vergeet ook niet om een bezoekje te brengen aan de Keukenhof. Je fietst niet alleen langs prachtige tulpenvelden, maar ook langs een hoop mooie historische architectuur en kleine kasteeltjes die nog stammen uit de middeleeuwen. Echt een prachtig stukje Nederlands erfgoed dus.

Texel

Texel is het enige waddeneiland met fietsknooppunten en hoewel je misschien het idee hebt dat je op een eiland niet veel kanten op kunt, kun je je op Texel op de fiets toch dagen vermaken. Boek een leuk bed en breakfast en verken de Texelse fietspaden op je gemakje. Wedden dat je het ene na het andere pareltje ontdekt?