Bed and Breakfast Veluwe

Bed and breakfast Veluwe staat bekent om de rust en de natuur. In welk jaargetij je ook overnacht op de Veluwe, altijd kunt je genieten van de schoonheid van dit landschap.

De uitgestrekte heidegebieden, bossen en zandverstuivingen zijn kenmerken voor de Veluwe. Of je nu in het voorjaar, zomer, herfst of de winter komt, altijd is de natuur weer anders gekleurd, en de natuur blijf prachtig. Hierdoor zijn de bed en breakfast op de Veluwe gelegen in een schitterende omgeving. Laat je inspireren door de informatie in deze blog en leer de Veluwe goed kennen. Blijf tijdens je volgende bezoek eens lekker slapen in een bed and breakfast op de Veluwe!

Welke informatie je te weten komt over de Veluwe:

 Bed and Breakfast op de Veluwe op de mooiste locaties

 Wat je kunt beleven rond een bed and breakfast op de Veluwe

 Een culturele vakantie vanuit je bed and breakfast

 Culinair genieten van de Veluwse specialiteiten

 Welke B&B beveelt de vakantie expert aan?

 Tips bij het boeken van jouw B&B

Bed and Breakfast Veluwe: Sfeervol overnachten op de Veluwe:

Als je opzoek gaat naar een mooie locatie voor je verblijf op de Veluwe kom je al snel in de mooie natuur uit. Je kunt bijvoorbeeld in leuke dorpen overnachten die zijn gelegen in het National park. Daarnaast heb je ook leuke steden en dorpen waar je de historie van de Veluwe nog tegenkomt. Allebei zijn het schitterende locaties waar je sfeervol kunt overnachten.

Als je opzoek bent naar een bed and breakfast op de Veluwe zal je al snel de volgende plaatsen tegenkomen: Arnhem, Barneveld, Loenen, Hoenderloo, of Doesburg. Deze plaatsen zijn zeker geschikt voor een mooi verblijf. Het leuke is dat deze plaatsen ook flink van elkaar verschillen. Zo zijn de plaatsen Arnhem, Barneveld en Doesburg gelegen aan de rand van het Nationaal Park. De plaatsen Hoenderloo en Loenen zijn midden in dit park gelegen. Hierdoor overnacht je midden in de natuur. De bed and breakfast op de Veluwe die zijn gelegen in deze plaatsen bieden een fantastisch omgeving en liggen gelegen in absolute rust.

Niet alleen in de leuke dorpen en plaatsen kom je mooie bed and breakfast tegen. Ook buiten de bebouwde kom zijn B&B te vinden die garant staan voor schitterende locaties met veel privacy. De voordelen voor het overnachten in een bed and breakfast op de Veluwe buiten de bebouwde kom zijn de absolute rust, mooie vergezichten, de schitterende natuurschoon en de privacy. Zo kun jij genieten van een heerlijk verblijf!

De omgeving van de bed and breakfast op de Veluwe

Door de mooie natuur en de leuke plaatsen op de Veluwe zijn er veel verschillende activiteiten te beleven. Zo kom je veel activiteiten tegen die geschikt zijn voor jong en oud. Hieronder bespreek ik de meest populaire activiteiten die er op de Veluwe te doen zijn. Als je benieuwd ben naar welke activiteiten er in de buurt van de bed and breakfast te doen zijn kun je kijken op de activiteiten pagina. Zo weet je precies welke uitstapjes je vanuit je bed and breakfast op de Veluwe kunt beleven!

Het Nationale Park De Hoge Veluwe is een van de bekendste parken van de Veluwe en van Nederland. In dit park wisselen de Veluwse landschappen elkaar constant af. Het park heeft een omvang van 5.400 hectare. In het park kom je een variatie van loof- naald- en gemengde bossen tegen. Naast de bossen kom je ook uitgestrekte heidevelden, grasvlakten met schaapkudes en prachtige stuifzandlandschappen tegen. Door de afwisseling van dit gebied kom je veel diversiteit van planten en diersoorten tegen. Zo kun je bijvoorbeeld tijdens een wandeling een edelhert, wild zwijn, moeflon, vos of de zeldzame parelmoervlinder tegenkomen. Door deze schitterende natuur is dit gebied echt fotogeniek! Als je de mooiste plekken op de Veluwe wilt ontdekken is een wandeling of fietstocht daar een ideale keuze voor. Het gebied word niet voor niks het fietsparadijs van Gelderland genoemd. Tijdens je fietstocht kun je gebruik maken van het fietsknooppuntennetwerk. Hierdoor raak je nooit verdwaald en kom je op de mooie locaties. Je kunt zowel op een gewone fiets, mountainbike, elketrichte fiets of race fiets de Veluwe ontdekken. Zo kom je via de vlakke wegen, heuvelachtige paden, bospaden of gewoon over de verharde weg op de mooiste locaties van de Veluwe. De fiets en wandelroutes zijn ingedeeld in verschillende afstanden. Zo is er voor jong en oud een ideale route op de Veluwe samen te stellen die je direct vanuit je bed and breakfast op de Veluwe kunt maken!

Als je vanuit de bed and breakfast op de Veluwe de Hoge Veluwe per paard wil ontdekken heb je 45 kilometer aan ruiterpaden. De paden zijn onderling verbonden door knooppunten. Hierdoor kun je vooraf je route plannen. Je route begin je bij een van de drie ingangen. Zo kun je starten bij Otterlo, Hoenderloo of Schaarsbergen. De route wijst zich vanzelf en worden aangeduid met paaltjes met daarop een hoefijzer. Als je deze paden volgt heb je grote kans dat je wilde dieren tegenkomt. Zo heb je een grote kans om edelherten, wildzwijnen, moeflonnen en reeën tegen te komen. Vooral in de ochtend of aan het einde van de dag is de kans groot om grofwild te spotten! Je kunt bij de plaatselijke manage vragen naar de mogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld samen met een gids het park verkennen en de gids weet de mooiste plekjes te vinden!

Als je aan een overnachting in een bed and breakfast op de Veluwe denkt komt niet echt de gedachten van watersporten in je naar boven. Overal heb ik de schitterende natuur met de bossen en heide beschreven. Maar toch kun je op de veluwe genieten van zon, zee en strand! Op de Veluwe zijn meer dan 100 plassen en meertjes te vinden. Aan deze wateren liggen mooie recreatiegebieden. Het bekendste gebied zijn de Veluwerandmeren. Hier kun je dan ook goed de watersporten zoals surfen, kitesurfen, waterskiën, wakeboarden of kneeboarden uitoefenen. Door het ondiepe water kun je hier de watersporten goed leren als beginnende watersporter.

Cultureel genieten op de Veluwe!

Door de oude en lange historie van de Veluwe heeft dit gebied een hele interessante cultuur. De historische Veluwse dorpen en de hanzesteden zoals Hattum, Elburg en Harderwijk tonen het bewijs van deze lange geschiedenis. Daarnaast kom je overal de uitgestrekte landgoederen met fraaie landhuizen tegen. Als je deze bezienswaardigheden en monumenten wilt bezoeken heb je keuze uit een aantal opties. Hieronder beschrijf ik de meest populaire en bekendste bezienswaardigheden van de Veluwe. Kortgezegd een Must to See die je zeker moet bezoeken vanuit je bed and breakfast op de Veluwe!

Nationaal Museum Paleis Het Loo is misschien wel een van de bekenste musea van de Veluwe en misschien wel van Nederland. Deze zomerlocatie voor de koninklijke familie doet sinds 1984 dienst als museum. In het museum kom je de geschiedenis tegen van drie generaties van de Oranje familie. Naast Paleis het Loo is Museum Elburg ook zeker een bezoek waard. Dit museum is gevestigd in een van de markantste gebouwen van Elburg. Zo kom je in dit museum een uitgebreide collectie van voorwerpen tegen over de geschiedenis van Elburg. Naast deze twee genoemde musea is Museumsmederij De Hoefkamer ook zeker een aanrader. Hier vindt je een permanente tentoonstelling over het ambacht van de hoefsmid. De geschiedenis van het smeden met de eeuwen oude blaasbalgen kun je hier bekijken. De genoemde musea zijn erg afwisselend en verschillen flink van elkaar. Hierdoor kun je met het hele gezin vanuit de bed and breakfast op de Veluwe genieten van een afwisselende geschiedenis.

Als je het landschap van de Veluwe aan het verkennen bent zullen al snel de oude kastelen en landhuizen opvallen. Een van de populairste kastelen is kasteel Cannenburch. Het van oorsprong middeleeuwse kasteel ligt in een prachtig oud parkbos. Het kasteel kun je verkennen met een audiotour. Zo ontdek je de voorwerpen uit die tijd zoals meubels, porselein en schilderijen. In de naastgelegen kasteelwinkel kun je streekproducten uit de streek kopen!

Proef de Veluwe!

Lekker eten in een goede sfeer. Op culinair gebied biedt de Veluwe je ongelofelijk veel mogelijkheden. Vanuit de bed and breakfast op de Veluwe kun je direct leuke bistro’s of sfeervolle restaurants bezoeken. Voor elke culinaire wens is er op de Veluwe een geschikt restaurant te vinden. Als je een echte vleesliefhebber bent kun je in de wildrestaurants genieten van het plaatselijk wild. Daarnaast zijn er goede culinaire restaurants te vinden waar u zich kan letten verwennen door een culinaire hoogstand. Drink je liever een Veluws biertje met een bitterbal? Ook dat kan! In de restaurants op de Veluwe wordt steeds meer gewerkt met goede streekproducten. De heerlijkste ingrediënten van de Veluwse bodem worden gebruikt in de goede Veluwse maaltijden. En dat proef je!

Daarnaast heeft de Veluwe ook eigen specialiteiten. Denk hierbij aan het Veluws Stoofpotje. Het vlees uit dit stoofpotje is afkomstig van Veluws wild uit de regio van Apeldoorn. Het Veluws Stoofpotje is een lekkernij voor jong en oud. Met de malse poulet en smaakvolle ingrediënten is het stoofpotje een Veluwse lekkernij. Daarnaast kun je op de Veluwe ook de Veluwse wildpate, Veluwse jam en de zogenoemde Kruudmoes proeven. Soms kun je in de bed and breakfast op de Veluwe deze lekkere producten tegen bij het avondeten of ontbijt!

Beleef leuke evenementen vanuit je bed and breakfast op de Veluwe!

Van boerenmarkten tot weekmarkten en van de museumweek tot LenteLive. Op de Veluwe kom je een diversiteit aan leuke evenementen tegen. Zo worden er wekelijks weekmarkten gehouden. In de verschillende dorpen op de Veluwe kun je genieten van het uitgebreide aanbod aan leuke kraampjes. Daarnaast worden er jaarlijks seizoens evenementen gehouden. Denk bijvoorbeeld aan de LenteLive. Een gezellige muziek avond midden in de lente. De boerenmarkten die je in april, juli en augustus kunt bezoeken staan in het teken van de oude ambachten. De Veluwe biedt het hele jaar door een interessant programma voor jong en oud. Voor elke wens zijn er wel leuke evenementen te vinden. Als je precies wilt weten welke evenementen je kunt bezoeken kun je het beste de kalender voor de evenementen bekijken! Zo weet je precies welk evenement je tegen komt in het Veluwse landschap!

Wij adviseren je bij het boeken van jouw B&B op de Veluwe!

B&B Huize Jerwold: Grenzend aan het bos van Epe kom je hier een sfeervolle B&B tegen. Via een eigen parkeerplaats, toegang en halletje kom je in een luxe en gezellig ingerichte ruime kamer. De B&B ligt gelegen in een rustige locatie. Vanuit de kamer geven de openslaande deuren toegang tot een terrasje en gazon met een mooi uitzicht op de omgeving.

B&B Heidezicht: Deze B&B ligt gelegen in de natuur en heide van Elspeet! In de ochtend krijg je een ontbijt met eieren van eigen kippen en biologische producten. De B&B beschikt over ruime kamers met naar keuze aparte bedden of een tweepersoons bed!

Silogie: B&B Silogie ligt gelegen in Epe. Dit is de perfecte plek om te onthaasten. De zes gastenkamers met een prachtige torenkamer als luxe gastenkamer bieden vanuit het hemelbed een prachtig uitzicht. Vanuit deze B&B kun je prachtige wandelingen of fietstochten maken.

Landgoedhoeve Vosbergen ligt gelegen in Heerde. De monumentale boerderij biedt mooie gastenkamers die een landelijke inrichting hebben. De lichte en ruime kamers hebben een zithoek en klassieke houten meubels. De omgeving van Landgoedhoeve Vosbergen is ideaal voor het maken van wandelingen en fietstochten. Doordat de omgeving uitnodigt voor een mooie fietstocht kun je bij de accommodatie fietsen huren.

B&B De Willemshoeve ligt gelegen in Wageningen. De B&B zit gevestigd in een authentieke Veluwse boerderij. De B&B ligt omringd door weilanden. Bij De Willemshoeve wacht elke dag een uitgebreid ontbijtbuffet. Zo kun je genieten van regionale producten. Op verzoek kun je ook gebruik maken van een lunchpakket. Wel zo handig als je een mooie wandeling of fietstocht gaat maken.

Christie’s Huiskamer ligt gelegen op het platteland van Heerde. De eigen badkamer is voor zien van een douche, toilet en badjassen. Elke ochtend wordt er in de gedeelde woonkamer een ontbijt geserveerd en bij mooi weer op het terras. De hele dag door zijn er thee- en koffiefaciliteiten. Bij de accommodatie kun je gebruik maken van de gratis fietsen.

B&B Viva La Veluwe ligt gelegen in Vierhouten. In deze accommodatie zijn huisdieren welkom! De kamers zijn voorzien van een flatscreen-tv en sommige kamers zijn voorzien van een zithoek. Elke kamer is voorzien van een eigen badkamer met douche.    

B&B De Berkenhoeck ligt gelegen in Apeldoorn. De accommodatie ligt op ongeveer 3 kilometer van de Apenheul. Elke kamer is voorzien van een eigen badkamer. Daarnaast kun je in de kamer gebruik maken van een flatscreen-tv met kabelzender.

De Herberg In Otterlo ligt gelegen in Otterlo. Deze herberg ligt gelegen midden in het nationale park Hoge Veluwe. Bij de accommodatie heb je een buitenzwembad en een eigen tuin. De kamers zijn voorzien van een eigen badkamer met een bad of douche en een toilet. Bij de accommodatie is gratis WiFi en eigen parkeergelegenheid beschikbaar!  

B&B Hofstede de Groote Laar ligt gelegen in Spankeren. Deze B&B is een monument met een rijke historie en een authentieke sfeer. Vanuit de B&B heb je uitzicht over de uiterwaarden van rivier de IJssel. Bij de accommodatie kun je gratis parkeren en gebruik maken van WiFi. In de accommodatie vindt je een romantische bedstee voor 2 personen, een privé badkamer en een goed uitgeruste kitchenette. In de ochtend kun je genieten van het ontbijt met verse producten wat bij uw accommodatie word gebracht. Binnen 4 kilometer ben je in het nationaal park de Hoge Veluwe!

Tips bij het boeken van een bed and breakfast op de Veluwe!

Als je een bed and breakfast op de Veluwe gaat boeken is het handig om met een aantal dingen rekening te houden.

Als eerste is natuurlijk de locatie erg belangrijk. Je wilt immers niet te ver weg van alle leuke activiteiten zitten. Op de Veluwe is dit niet echt een punt omdat rond het nationale park de Hoge Veluwe veel te beleven is. Zo kun je de omliggende uitstapjes makkelijk bereiken. Via de volgende tips kom je zeker weten de ideale bed and breakfast op de Veluwe tegen. Na het kiezen van de ideale bed and breakfast kun je direct een boekingsaanvraag naar de B&B-eigenaar sturen.

Pak je voordeel met de volgende tips en geniet van een mooi verblijf op de Veluwe!

Tip1: De bed and breakfast op de Veluwe zijn voorzien van goede en luxe faciliteiten. Daarom is een verblijf op de Veluwe leuk voor een luxe weekend weg!

Tip2: In de herfstvakantie zijn de bed and breakfast gelegen in een schitterend gekleurde natuur. Een ideale tijd voor een mooie boswandeling!

Tip3: De Veluwse specialiteiten kun je proeven vanuit deze bed and breakfast’s! Bij deze bed and breakfast worden ook streek producten geserveerd bij het ontbijt of avond eten.

Tip4: Als je even de rust wilt opzoeken kun je ook prima alleen op vakantie. Daarvoor zijn deze bed and breakfast op de Veluwe erg geschikt!

Tip5: Deze bed and breakfast zijn gelegen midden in de natuur. Zo heb je kans dat je vanuit je bed and breakfast de wilde dieren kunt spotten!

Tips voor goedkoop overnachten

  • Boek een B&B zo kunt u goedkoop overnachten
  • Bekijk de acties op onze actiepagina 
  • Neem een arrangement en bespaar eenvoudig geld
  • Vergelijk verschillende accommodaties onderling

Door deze tips te gebruiken zult u goedkoop gaan overnachten. Door een contact verzoek komt u direct in contact met de aanbieder. Bekijk de mooie locaties en geniet van een heerlijk verblijf in Nederland. Komt u genieten van een goedkope overnachting in Nederland? 

Andere populaire bed and breakfast locaties: